Gör dig redo för nästa vecka!

08.10.2023

Checklista för veckan - gå igenom varje söndag!

Har ju tagit upp det här förut men kan inte förtydliga detta nog. För att lyckas med en viktnedgång eller om du vill lära dig äta hälsosamt och ha en bra rutin kring kost och träning så behöver du ha en plan och då även en plan B.

Som du ser så kan du börja planera veckan utifrån veckans hinder. Du har en plan A - den ursprungliga planen. Den här planen är den optimala planen för dig och är baserad på dig och dina behov och önskemål. 

Din plan B innehåller vilka justeringar du kan göra för att behålla plan A eller vad du kan acceptera om plan A inte blir av.

Plan B ger alltså ett lugn i sinnet! 

Som exempel kan vi säga att din plan a innehåller 3 träningspass - kan du göra 2 och ändå känna dig nöjd? Eller om du inte kan träna enligt plan A så kan du se till att hålla kosten och ta en Power Walk varje dag på ca 30 minuter?

Så istället för att sluta helt så gör du en plan för dagarna/veckorna som du kan ta fram när det kör i hop sig - du fortsätter men i långsammare takt!

SÅ! Nu skriver du ner veckans hinder som kommer påverka din träning och kost. Det kan vara hinder som att du har extra mycket jobb den här veckan, du ska ut och resa, VAB, lunchmöten, sjukdom, aktiviteter osv.

Ställ dig nu frågorna:

Kan du påverka något?

Kan du flytta på något?

Kan du säga nej, fast det är i sista stund?

Om inte ha dessa hinder som utgångspunkt inför en ny vecka. Det är vad det är!

Kom i håg att du kan acceptera läget men också ta fram en plan B

Veckans träning då?

Kan du flytta något pass? Kanske till helgen? Kan du kommunicera extra tydligt med din partner om veckan som kommer och be om hjälp? Kan ni turas om på något sätt?

Om inte - bestäm dig redan nu vad du KAN göra och skriv ner tydligt i din kalender exakt vilka dagar och vilken tid. Vad mer kan du tänka dig?

Din plan B för träning!

Veckan kost då?

Vet du redan nu vilka dagar som kan bli svåra att sköta enligt din ursprungsplan? Vad kan du göra för att så bra du kan men ändå inom dina kostramar? Vilka dagar kräver snabba lösningar som inte är choklad eller hämtpizza? 

Det du kan göra är att se över och planera de måltiderna du kan planera extra noga! Hitta snabba lösningar för hur du kan äta så bra du kan. Vad kan du tacka nej till? T.ex. ta ett gals vin och tacka nej till efterrätten, inte ta en omgång två av maten, ät regelbundet under dagen och fyll på med enkel energi som proteindrink med frukt eller proteinbar. 

Det finns lösningar och ibland är det näst bästa Good Enough!