Fortsättning på att nå dina mål

13.09.2023

Hej på er!

Tänker vi fortsätter på MÅL temat - Så når du dina mål. 

Som jag skrev i förra inlägget kan det vara en bra idé att använda sig av SMARTA modellen. Målet ska vara attraktivt för DIG. Det ska vara tidsbestämt, realistiskt, mätbart och specifikt. Tänk nu igenom detta noggrant och se målbilden framför dig. Hur är känslan när du når ditt mål?

Träningen: 

Satsa på basövningar 2-3 gånger i veckan (bänkpress, knäböj, militärpress, marklyft och skivstångsrodd) komplettera dessa pass med raska promenader på varierande underlag - skogen, plan mark med backar. 

Kosten:

Satsa på att äta mat lagad från grunden. Ät protein och något grönt till varje måltid, välj med fördel långsamma fiberrika kolhydrater och en liten mindre andel fett. Se till att äta dig lagom mätt. Vilka tider du äter och hur många måltider per dag du äter är mindre viktigt och dessutom individuellt se till att du inte blir vrålhungrig mellan måltiderna bara. Huvudsaken är att du äter varierat och får i dig tillräckligt mycket mat varje dag.

Återhämtning:

Återhämtning behöver inte innebära sömn eller vila på soffan. Det kan vara en mikropaus vid skrivbordet eller en lunchpromenad. Det kan också vara en stunds yoga, avslappningsövningar eller en andningspaus.

Sömnen:

Sömn är läkande och sömnbrist är något vi ska undvika. Lägg dig i tid och se till att du får de timmar du behöver - gärna 7-8 timmar/natt.

Hoppas ni uppskattar tipsen och blir hjälpta av dom så fram med papper och penna nu och skapa dina realistiska mål för din hälsa!

/Tina