Tips på hur du kan komma tillbaka till rutinerna efter semestern

21.08.2023

Tillbaka efter semestern

Vet inte hur det är med er men min semester är slut sedan ett par veckor tillbaka. För min del så tränar jag på ganska bra på semestern. Jag tycker jag har bra med tid till det och mår bra av det. Framför allt är det mer cardio i form av cykling som ökar upp min träningsdos under sommaren. När hösten kommer och det blir kallare så ställer jag undan cykeln till nästa vår och sommar :)

Jag tycker jag har fått till en bra rutin med träning och återhämtning men nu när jag både jobbar heltid som SYV och kör PT jobb vid sidan av så måste även jag se över mina rutiner så jag kan få till den träningen jag vill och mår bra av. 

Hur kan man göra då för att komma tillbaka till rutinerna efter semestern? Tänkte ge er några tips som kanske kan hjälpa.

  1. Sätt realistiska mål! Välj ett mål och var realistisk - det ska funka att hålla målet över längre tid.
  2. Sätt en tydlig plan! Vilka dagar ska du träna och schemalägg likt ett möte med dig själv!
  3. Öka upp gradvis (om du vill få ut mer) Var snäll mot dig själv och ta en sak/en rutin åt gången.
  4. Ta hjälp av en vän eller coach som du kan göra din resa med! Om du kör tillsammans med vän eller coach kan du få nya verktyg/synvinklar/tips och guidning genom resan samt pepp och motivation! 

Att hitta en hälsosam livsstil handlar inte om att leva på en strikt diet eller träna 7 dagar i veckan. Det handlar om att hitta ett sätt att äta och träna som passar in i ditt liv nu och för alltid!