Tillbaka till vardagen och allt vad det innebär

06.08.2023

Semestern lider mot sitt slut och imorgon ringer klockan 06,00 för jobb. Fyra veckor går fort och de var välbehövliga. Vädret har väl varit sådär men det går ju inte att styra över så bara att gilla läget. Träningsmässigt så är jag en person som tränar mer när jag är ledig, så också i år. Framför allt så är det konditionsträningen som ökar dels med längre och fler promenader men framförallt så cyklar jag mer. 

MEN nu ska jag tillbaka till rutiner med jobb, familj, hund, träning och allt annat som livet har att erbjuda, då är mina rutiner räddningen för att jag ska orka med. Jag vill inte stå och laga middag varje dag när jag kommer hem från jobbet och det vill ingen annan här hemma heller därför är matlådor räddningen hos oss. Jag lagar matlådor för veckan på söndagen och så lagar jag ett gäng till på onsdag/torsdag. Då finns det middag klart för de som önskar. Jag har även ett gäng lådor i frysen att ta fram när tiden tryter. Jag märker med en gång om jag slarvar med maten och äter för mycket "onyttig" - jag tappar energi av det och det vill jag inte.

Tips till er som vill ha hållbara resultat, det kan vara allt från att äta rätt för det målet man har med träningen till att äta hälsosam näringsrik mat för att det är det kroppen mår bäst av. 

Planera och prioritera dig och ditt liv. Planera måltider för veckan så får du mer tid över till annat du vill göra. Planera in och prioritera dina träningspass så de blir av. Boka tid med dig och gymmet eller dina vikter hemma och se till att träningen blir av, du vet att du kommer må så mycket bättre efteråt. 

Se din livsstilsförändring som just livsstil och inte ett tillfälligt projekt. Gör små förändringar som funkar i din vardag. Se över vilka hinder du stöter på i vardagen - hur hanterar du dom? Om du går för långt utanför din box och "unnat" (ett ord jag inte gillar) dig för mycket. Gå vidare, gräv inte ner dig i det utan gå tillbaka till dina rutiner igen och se det som en lärdom. Vad hände när du spårade ur? Vad triggade dig? Stress, mående, annat?

Lite tankar så här inför hösten. Hoppas ni har en fin sommar och njuter in i det sista!

/Tina