Svackan....

26.08.2023

Ni som varit med från början vet ju hur jag tjatat om man inte kan lita på motivationen för att hålla upp si träning eller hälsoresa utan man måste agera och få resultat och dessa resultat skapar i sin tur motivation till att fortsätta. 

Men även jag hamnar i svackor där motivationen tryter, eller egentligen är det kanske inte motivationen utan låg energi. Jag tror jag är väldigt påverkad av klimakteriet i form av nedstämdhet och brist på energi och ork. Jag har sämre minne och mår stundtals ganska dåligt. Vallningar har jag men de stör mig inte så mycket som man kan tro utan måendet är värre. 

I alla fall så har träningsrutinen blivit lidande. För lika mycket som jag tycker om att träna lika mycket mår jag dåligt av att inte träna men samtidigt så orkar jag inte ta mig till gymmet och om jag tar mig dit så underpresterar jag i mina ögon. 

Så! Nu ska jag bli snällare mot mig själv. Jag ska ha som mål att träna tre dagar/vecka - vet att jag mår bra av det och jag ska vara nöjd med det jag gör. Inte ställa för höga krav på att jag ska orka de vikter jag gjort tidigare utan träna mig trött utifrån dagsform. Märker också att jag äter sämre mat och mer sötsaker nu när jag inte mår riktigt bra. Det vill jag ändra på för min mage mår inte bra av den typen av kost men jag märker även att ju sämre jag äter desto mindre energi får jag så nu ska jag skärpa till mig med kosten då min kropp förtjänar näringsrik och bra mat. 

Så med detta vill jag visa att vägen inte alltid är spikrak och att vi alla hamnar här ibland och att det krävs mer eller mindre kraft att ta sig ur svackan men det är värt att kämpa för då måendet kommer bli så mycket bättre om man accepterar att det är ok att gå ner i svackor men att man inte ska stanna där för länge utan anstränga sig lite för att kämpa sig upp igen för att jag och min kropp förtjänar det.  

/Tina