Nå dina mål

02.09.2023

Var ska du börja när du vill ta tag i din hälsa?

  • Fundera över dina mål. Sätt dig ner med penna och papper och skriv ner vad dina  mål är. Varför målet är viktigt för dig, vilken tidsram ska du ha och hur ska du nå målet? Fyll på med delmål som tar dig närmare ditt slutmål och gör upp en plan för hur du ska komma dit.
  • När du vet vad ditt mål är och hur du ska ta dig dit behöver du planera det praktiska. Gör en veckoplanering över din träning. Hur ska veckan se ut, när kan du få in dina träningspass, vad ska du träna och hur många gånger per vecka?
  • Gör en likadan planering över kosten. Börja med att skriva ner veckans middagar. Planera inköpen så att du får mat över till lunch dagen efter. Behöver du stor variation när det kommer till frukost och mellanmål eller föredrar du att äta samma frukost och mellanmål hela veckan? Gör det som passar dig bäst. Planera och köp in.
  • Planera in återhämtning. Fyll inte veckorna med aktiviteter. Prioritera vad du behöver för att må bra. Det är okej att tacka nej till sociala middagar, kalas och AW med jobbet. Det är okej att inte signa upp sig som klassförälder och inte alltid vara den som skjutsar barnen till träningar. Det är OKEJ att prioritera sig själv. Planera in återhämtning på samma sätt som du planerar kosten och träningen.
  • Prioritera din sömn. Slarva inte med sömnen. Sömnen är A och O för att få de resultaten du vill ha.
  • Jämför dig inte med andra. Planera utifrån dig själv och ditt liv.

Var noga med att målen ska vara rimliga och passa in i DITT liv. Vi lever olika liv och våra förutsättningar ser olika ut. 


Vill du ha hjälp med att prioritera dig själv? Kontakta mig för en gratis konsultation som inte är bindande.