Hur ska jag göra för att komma igång med min hälsoresa?

05.07.2023

Många väntar på att man ska hitta motivation för att börja träna och äta rätt. Denna motivation kommer inte bara flygandes utan du måste agera och upprepa, upprepa, upprepa till slut kommer resultaten och med resultaten kommer motivationen. Sedan är det så att motivation är en färskvara, vil kommer alla ner i svackor där motivationen är lägre det är då du måste plocka fram ditt "varför" och köra vidare ändå. 

Men hur ska jag göra då för att komma i gång? Jag kommer här lista 5 tips som kan hjälpa dig att starta din hälsoresa.

  1. BESTÄM DIG! Det första du ska göra är att bestämma dig. Utan din vilja till förändring kommer det bli en riktigt tuff kamp för att komma igång med bättre rutiner och vanor. 
  2. SÄTT UPP MÅL OCH MOTIV! Ta en funderare kring vad du VILL. Hur vill du må, känna dig och se ut (inte bara kroppen utan vad man utstrålar i ögon också, se pigg ut) Sen svara på frågan "VARFÖR" vill du detta? Varför är det viktigt för dig?
  3. BÖRJA MOTIONERA! 30 minuter om dagen är en bra början. Det är bevisat att 30 minuter pulshöjande träning om dagen räcker för att din kropp ska må bra. Det kan vara i form av en rask promenad, simning, dans, GYM - välj den träning du mår bra av!
  4. ÄT 80/20! Detta är det bästa tipset till dig som vill skapa dig en hållbar kosthållning. 80% av tiden äter du sunt och enligt plan. 20% av tiden kan du njuta lite extra. Det gör att du lättare kan skapa en balans.
  5. TAKE ACTION! Det viktigaste för att lyckas är att ta FÖRSTA STEGET! Om du aldrig startar kommer du aldrig nå dina mål. Du kommer stå kvar på samma ställe. Så utifrån dina förutsättningar i ditt liv - börja redan IDAG!

Vill du ha hjälp att komma igång? Klicka på "KONTAKT" och fyll i formuläret så hör jag av mig. Inget bindande i kontakten och det kostar inget.