Ett steg i taget

21.11.2023

Sikta mot stjärnorna

Hej,

Vill dela den här bilden med er, vet att den kommer upp i sociala medier med jämna mellanrum och jag tycker den är så talande. Just att våga ta steget till en förändring - det behöver inte handla om träning, kost och hälsa, det kan lika gärna handla om att göra en livsförändring i form av att byta jobb, börja studera m.m. Oavsett vad du känner att du behöver förändra så Ta ett steg i taget och gör det i en takt du känner att du klarar av och ger dig störst resultat. 

Jag tycker alltid att man ska sikta mot stjärnorna men att vara försiktig med att ta för stora steg och göra för stora förändringar på en gång. Tänker t.ex om man vill göra en livsstilsförändring då är det vanligt att man går all in och satsar 300% på att träna varje dag, ändra kosten och lägga sig på en extremt låg kalorinivå, man orkar kanske detta ett par veckor sedan hamnar man ofta i ett läge där man inte orkar mer och faller tillbaka till gamla vanor - man känner då ofta misslyckande men det är inte du som misslyckats du har bara tagit saker i för högt tempo, fel ordning eller annat. Se över vad som kan gått snett och försök lägga en ny plan som ger dig större möjlighet att lyckas. 

Så vad vill jag säga med det här inlägget egentligen? Att vi är sjukt bra, att vi nu har tagit första steget till att börja röra på oss och kommit halvvägs. Fortsätt gå era promenader, ta till er alla tips vi delar här i gruppen men sortera bort det som ni inte känner passar just dig och om du vill förändra mer i livet, ta ett steg i taget - förändra en vana i taget. Lägg det på en nivå som du känner att du hinner med nu och i framtiden då är chansen att lyckas med livsstilsförändringen större.

Ha en fortsatt fin kväll!