Det är aldrig för sent...

22.07.2023

Jag har lägen varit sugen på att prova en mer crossfit inspirerad träning eller tyngdlyftning så idag tog jag tag i saken  och testade på det på gymmet. Jag valde att testa Clean and push Jerk. Jag valde att ha fötterna jämsides istället för att splitta dom på slutet av lyftet då jag vi träna på det separat. Kollade in denna video innan: https://gymkompaniet.se/traningsguider/clean-and-jerk-ovningsguide?gclid=Cj0KCQjw_O2lBhCFARIsAB0E8B8K_UPkqCkp4xbZy3ELywJO_z4R3rnODdOKhIgI_sx1RdKioGuJl6EaAgmPEALw_wcB 

Resultate ser ni nedan. Sista repetitionen glömde jag pausa med stången mot axlarna och pressade upp den med en gång men tycker ändå det ser bra ut för att vara första gången. 

Jag testade även att gör liknande övning med hantlar. Det resultatet delar jag här: 

Här hade jag lite klimakterievallningar så jag fick lufta mig lite så känsliga tittare varnas :) 

Jag tyckte detta var riktigt kul och vill lära mig mer. Vi är ju aldrig för gamla för att lära mer och nytt - eller hur??? Tekniken var inte felfri men jag hade lätta vikter och har en bra grundteknik så jag får helt enkelt fila vidare på övningen. 

Vad vill jag då ha sagt med detta? Det är aldrig för sent att prova något man inte gjort förut. Om du inte varit på gymmet förut, ta steget och gå dit. Anlita en PT om det är svårt med teknik och vad du ska göra för det är så värt det när man får utmana sin kropp och se vad den klarar av. Se det som en investering i dig själv och din egen hälsa och välmående. Gymmet kommer göra dig stark både fysiskt och mentalt. 

Nu ska jag klura vidare på hur jag ska utveckla min teknik och lära mig mer om dessa olympiska lyft men även väva in mer crossfitt i min träning då jag tror jag kommer gilla det. I crossfit ingår även chins så dessa får jag jobba vidare med för att komma upp till 10 chins innan jag fyller 50.

/Tina