Att skapa nygamla vanor är inte så lätt....

01.10.2023

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

15 september fick vi fatta ett oerhört svårt beslut - att låta vår fina Yazza somna in. Detta trots att hon var en oerhört pigg gammal hund. Yazza hade dragit ut flera tänder, då upptäcktes det att något växer i gommen på henne och detta täpper till hennes andningsvägar.  Dessutom hade hon väldigt ont i området. Så innan vi kom till det läget valde vi att låta henne somna in. Hon var även nästan helt döv och såg nästa inget men ändå ett oerhört svårt och tufft beslut. 

Så från att vara en person som går promenader flera gånger om dagen så gick jag från 100 - 0. Jag finner ingen glädje eller motivation alls att gå ut och gå utan hund. Samtidigt som jag nu efter ett par veckor känner en längtan att röra kroppen som tidigare så hittar jag ändå inte motivationen att gå ut och gå. MEN! Motivation är inget jag kan gå och vänta på, kroppen och hjärnan behöver ju sin rörelse så nu måste jag skapa nya rutiner och målbilder.

Till att börja med ställer jag tillbaka väckarklockan till den tiden jag hade när Yazza fanns och tar mig en morgonpromenad precis som tidigare fast nu utan hund. Kommer bli konstigt men jag vet ju att min kropp mår bra av det och att jag vaknar till ordentligt. Det är ju inte någon lång promenad jag kommer gå men jag kommer ut och får luft. Då kommer det heller inte bli någon omställning med mornarna när jag har möjlighet att skaffa en ny hud längre fram :)

För att kunna skaffa en ny hund måste jag se över hur jag jobbar. Här måste jag göra en förändring. inget jag är redo för ännu men jag jobbar för att det kommer ske inom en rimlig framtid. Just att känna att jag jobbar för mig själv och min egen hälsa är oerhört tillfredställande och känslan jag har nu i mon pågående förändringsresa känns väldigt bra i magen. Jag vill jobba mer med träning och hälsa och då framför allt kvinnohälsa. Att jobba med och se andra människor jobba mot sina egna hälsomål är berikande.

På mitt kontor på jobbet har jag orden "DU ÄGER DITT LIV" hängande och så är det ju.

Morgonpromenaden idag var härlig och jag har ju en fantastisk natur runt knuten så det är ju bara att försöka njuta.


JAG ÄGER MITT LIV


/Tina